Waarom aluminium?

Aluminium terrasoverkappingen zijn licht van gewicht, sterk en uiterst solide. Ze zijn ongevoelig voor corrosie en vereisen bovendien weinig onderhoud. Dit maakt aluminium overkappingen tot de meest duurzame optie op de markt.

Het frame, bestaande uit staanders, geleiders en zijgeleiders, is voor 90% vervaardigd uit gerecycled hoogwaardig aluminium en draagt het Alu Eco-certificaat. Dit garandeert de duurzaamheid en degelijkheid van het product. Of je nu kiest voor een traditionele terrasoverkapping of een lamellendak, een aluminium overkapping is altijd de beste keuze.

Onderhoudsvrij en langdurig mooi

Onze aluminium terrasoverkappingen zijn niet alleen gemaakt van hoogwaardig aluminium, maar zijn ook voorzien van een kwaliteitscoating. Deze stevige laag verlengt de levensduur van de overkapping aanzienlijk, zodat je deze nooit hoeft te schilderen.

De coating kan in elke gewenste RAL-kleur worden aangebracht. Zo kan je steeds kiezen voor een kleur die goed combineert met de rest van je interieur.

Eenvoudig onderhoud voor extra duurzaamheid

Wil je ervoor zorgen dat jouw aluminium overkapping de meest duurzame blijft? Dan is enig onderhoud nodig. Gelukkig vereist aluminium minimaal onderhoud. Eén keer per jaar schoonmaken is voldoende. Met een doek en wat lauw water, gemengd met een pH-neutraal schoonmaakmiddel, kun je het frame eenvoudig reinigen.

Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen of een hogedrukreiniger, omdat deze de laklaag kunnen beschadigen. Spoel eventuele zeepresten af met een tuinslang of een doek met schoon water. Let ook op vogelpoep, deze moet zo snel mogelijk worden verwijderd om aantasting van de coating te voorkomen.

Een aluminium overkapping op maat

Al onze terrasoverkappingen worden op maat gemaakt. Een op maat gemaakte terrasoverkapping voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is een lust voor het oog. Het is een duurzame investering waarvan je jarenlang plezier zult hebben. Aluminium is veruit het meest geschikte materiaal voor overkappingen vanwege zijn sterkte, lichtgewicht en duurzaamheid. Wij gebruiken dit materiaal dan ook voor al onze zonweringen.

Heb je vragen?

Bij NIO Living werken alleen gepassioneerde specialisten op het gebied van zonwering. Ze staan klaar om je te voorzien van deskundig advies en ondersteuning.

Aarzel niet om een bezoek te brengen aan je dichtstbijzijnde showroom om alle mogelijkheden van je toekomstige lamellendak te ontdekken.

Overkapping met glaswand Verano 2