Specificaties en eigenschappen

Overkapping 4seizoenen
 • Volledig maatwerk.
 • Max. breedte 14 meter
 • Polycarbonaat of glas 44.2, afhankelijk van het type.
 • Maximale beschutting tegen de weersinvloeden.
 • Kleur naar keuze.
 • Eindeloze personalisatie mogelijkheden.

De voordelen van een terrasoverkapping voor jouw buitenleven

terrasoverkapping met verandazonwering - Verano
 • Bescherming tegen wind en regen: Geniet het hele jaar door van jouw terrasoverkapping, zelfs tijdens herfst, lente en winterse dagen, met de mogelijkheid om een heater toe te voegen voor extra warmte.
 • Diverse montageopties: Of het nu vrijstaand, aan de gevel gemonteerd of als wandmontage is, terrasoverkappingen passen zich aan aan verschillende ruimtes en voorkeuren.
 • Flexibele uitbreidingsmogelijkheden: Personaliseer jouw terrasoverkapping met extra zonwering zoals windvaste screens, glaswanden of schuifwanden, waardoor jouw buitenruimte nog veelzijdiger wordt.
 • Weinig onderhoud: Dankzij het duurzame aluminium vereist een terrasoverkapping minimaal onderhoud, waardoor je meer tijd hebt om te genieten en minder tijd kwijt bent aan schoonmaken en reparaties.
 • Vergroot de leefruimte: Een terrasoverkapping voegt niet alleen een esthetisch element toe aan jouw woning, maar vergroot ook de bruikbare leefruimte, waardoor je meer mogelijkheden hebt om buiten te ontspannen en te genieten.
 • Bevordert de gezondheid: Profiteer van de voordelen van buiten zijn voor jouw gezondheid door onder de terrasoverkapping te ontspannen, of het nu gaat om het lezen van een boek of het organiseren van een gezellige barbecue met vrienden en familie.

Vaste overkappingen voor elke stijl en ieder budget

Het hele jaar door genieten van het buitenleven!

Een terrasoverkapping biedt bescherming tegen neerslag, creeërt extra ruimte en laat jouw woning in waarde stijgen. Tuinfeesten verregenen niet meer en de meubelen in de tuin kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Een terrasoverkapping is een typisch 4 seizoenen product!

Onze terrasoverkappingen zijn beschikbaar in elke kleur en conform ieders stijl en budget en is uitbreidbaar met ritsscreens, glaswanden, windschermen , ... . LED-verlichting en een verandazonwering maken het geheel compleet.

Onze terrasoverkappingen in beeld

Alternatief voor een terrasoverkapping

Ontdek dan onze lamellendaken op de speciale pagina. Ze vormen een uitstekende oplossing voor het creëren van een aangename buitenruimte.

Maar dat is nog niet alles. Onze lamellen overkappingen zorgen niet enkel voor meer outdoor living, maar ze zijn ook zorgvuldig ontworpen met oog voor esthetiek en stijl. Hierdoor voegen ze een prachtig element toe aan uw tuin of terras. Ontdek nu de diverse mogelijkheden die wij beschikbaar hebben!

Terrasoverkapping laten plaatsen?

Contacteer ons voor een GRATIS opmeting en een VRIJBLIJVENDE offerte voor een terrasoverkapping.

FAQ - terrasoverkappingen

Een veelvoorkomende vraag! Een eigentijdse terrasoverkapping van aluminium biedt een beschutte plek op je terras. Aluminium is bovendien duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij. Daarnaast is aluminium een sterk materiaal en voegt het prachtig toe aan je tuin of terras. Ten slotte kun je met de extra leefruimte aanzienlijk de bewoonbare oppervlakte vergroten.

De grootste afmetingen van een Verano terrasoverkapping uit één stuk zijn 7 meter breed en 4 meter diep. Met gekoppelde zonwering is het zelfs mogelijk om een groter oppervlak te overspannen. Op die manier kunnen we voor iedereen de ideale op maat gemaakte overkapping leveren.

Polycarbonaat, een robuust en kostenefficiënt materiaal, is zeer geschikt als dakbedekking voor jouw terrasoverkapping. In vergelijking hebben overkappingen met een glazen dak daarentegen een meer luxe uitstraling.

Ja, er zijn verschillende mogelijkheden om je Verano terrasoverkapping gemakkelijk uit te breiden met aanvullende zonweringsopties, zoals:

 • glazen schuifwanden
 • glaswanden of glazen schuifdeuren
 • vouwwanden
 • verandazonwering in exact dezelfde kleuren
 • verwarming, zoals heaters
 • ingebouwde verlichting, die bij de meeste van onze types mogelijk is

Met deze extra functies creëer je een luxueuze overkapping die perfect past bij je gevel en die een uitstekende extra leefruimte biedt! Een tuinoverkapping die volledig aan jouw wensen voldoet.

Een aluminium terrasoverkapping, al dan niet voorzien van glazen schuifwanden voor je tuin of terras, biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van een overkapping in hout:

 • Een aluminium overkapping is in de eerste plaats sterker, roest niet en is bestand tegen aantasting door houtwormen of andere insecten.
 • Onderhoud van aluminium is minimaal; een grondige reiniging met water 2 à 3 keer per jaar is voldoende.
 • Aluminium staat bekend om zijn duurzaamheid en is bovendien 100% recycleerbaar.
 • Het moderne uiterlijk van aluminium geeft een luxueuze uitstraling.
 • Wat betreft prijs is aluminium zowel op korte als op lange termijn veel interessanter.

Ja, naast ons uitgebreide assortiment aan aluminium overkappingen biedt Verano ook een terrasoverkapping met een zonwerend en waterafstotend doek. Dit type zonwering staat bekend als een pergola. Het doek van deze terrasoverkapping kan je inschuiven en uitschuiven, waardoor je optimaal kunt genieten van je pergola op jouw gewenste momenten. Het is belangrijk op te merken dat je dit type pergola niet kan voorzien van glazen schuifdeuren.

In de meeste gevallen is het toegestaan om een overkapping, zowel met als zonder glazen schuifwanden, zonder vergunning te plaatsen in jouw tuin of op jouw terras. Echter, sommige gemeentes hebben specifieke regels waarbij je alleen met een vergunning mag bouwen. Daarom is het raadzaam om te informeren of een vergunning of bouwaanvraag in jouw situatie al dan niet vereist is.

De noodzaak van een vergunning hangt voornamelijk af van de oppervlakte en de hoogte van jouw polycarbonaat- of glazen terrasoverkapping. In sommige gevallen mag je bijvoorbeeld een bepaalde hoogte niet overschrijden, en als je dit wel wilt doen, is een vergunning vereist. Het kan ook zijn dat er beperkingen zijn aan het percentage van jouw tuin of terras dat je mag voorzien van zonwering. Raadpleeg daarom de website van jouw gemeente of bezoek het stadhuis om te verifiëren of je een vergunning nodig hebt voor jouw specifieke project.

Zeker, onze overkappingen zijn doordacht ontworpen en kunnen het energieverbruik verminderen. In de zomer blokkeren ze effectief zonlicht, waardoor de behoefte aan airconditioning afneemt. In de winter houden ze warmte beter vast, waardoor de noodzaak voor verwarming eveneens afneemt.

Absoluut, er zijn talloze stijlen en ontwerpen beschikbaar om aan verschillende smaken en behoeften te voldoen. Van modern en strak tot meer traditioneel en rustiek, er is voor elk wat wils.

Voor een langdurige levensduur van je aluminium terrasoverkapping is regelmatig onderhoud van groot belang. Maak het frame schoon met lauw water volgens de aanbevelingen in de handleiding of raadpleeg je installateur voor advies. Controleer op gezette tijden op losse schroeven of beschadigingen en laat deze indien nodig repareren.

Een terrasoverkapping is een structuur die boven een buitenruimte wordt geplaatst om bescherming te bieden tegen weersinvloeden zoals zon, regen en wind. Het vergroot de bruikbare buitenruimte en biedt tevens een comfortabele plek om het hele jaar door van je terras en het buitenleven te genieten.

Zeker, overkappingen zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen. U kunt de kleur, het ontwerp en de materialen aanpassen om perfect aan te sluiten bij de stijl van uw huis.

Absoluut, een goed ontworpen terrasoverkapping biedt bescherming tegen zowel de zon als de regen, waardoor het het hele jaar door bruikbaar is. Met extra verwarmingselementen kan het ook comfortabel zijn tijdens koelere seizoenen.

Het vaststellen van de juiste afmetingen is afhankelijk van de beschikbare ruimte, het beoogde gebruik en persoonlijke voorkeuren. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op en overweeg de plaatsing van meubels en eventuele extra functies.

Wij bieden gratis meetdiensten aan en kunnen dan beoordelen wat in jouw specifieke situatie de meest geschikte afmetingen zouden zijn voordat we de terrasoverkapping komen plaatsen.

De installatieduur varieert afhankelijk van het type en de omvang van de overkapping, evenals de complexiteit van het ontwerp. Eenvoudigere modellen kunnen we binnen één werkdag installeren, terwijl complexere ontwerpen meer tijd in beslag kunnen nemen.

Ja, in veel gevallen kan een terrasoverkapping dienen als afdak voor jouw auto. Het biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw, zon en bladeren, en fungeert als een effectieve manier om je voertuig te beschutten.

Het is echter van belang om te overwegen of de terrasoverkapping voldoende ruimte en hoogte biedt voor jouw specifieke voertuig. Een standaard terrasoverkapping kan geschikt zijn voor een personenauto, maar als je een groter voertuig zoals een camper of terreinwagen hebt, dien je ervoor te zorgen dat de afmetingen van de overkapping hieraan voldoen.

Indien je overweegt je terrasoverkapping als carport te gebruiken, is het aan te raden dit te bespreken met onze Verano installateur om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor dit doel. Mogelijk kunnen zij specifieke aanpassingen voorstellen om de overkapping geschikt te maken als afdak voor je auto.

 • Jarenlange ervaring in zonwering op maat.
 • Wij denken proactief mee met jou
 • Tevredenheid staat voorop bij NIO Living.
 • Sterke samenwerking met fabrikant en referentie Verano® voor elk type buitenzonwering.
 • Aankoop van een pergola met garantie.
 • Uitstekende dienst-na-verkoop na de plaatsing van jouw product.
 • Ruime keuze aan zonwering, zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Gratis offerte, persoonlijk advies in onze showroom en opmeting door onze eigen specialisten.
 • Specialisatie in rolluiken, screens, verandazonwering, pergola's, terrasoverkappingen, zonneschermen en lamellendaken.
 • Gratis brochures, gratis stalen.
 • Meerdere NIO showrooms over heel België.