Aluminium profielen: de basis van jouw zonwering

Het aluminium frame vormt de ruggengraat van je zonwering en de kleur ervan beïnvloedt de algehele uitstraling van het systeem aanzienlijk. Bij het kiezen van de kleur is het belangrijk om rekening te houden met de architectonische stijl van je huis, de omgeving en je eigen voorkeuren.


Neutraal en tijdloos

Klassieke tinten zoals wit, crème of grijs passen goed bij een breed scala aan huizen en bieden een tijdloze uitstraling die nooit uit de mode raakt. Deze kleuren behoren vaak tot de standaardopties voor zonneschermen, ritsscreens en rolluiken.


Gedurfd en modern

Wil je opvallen? Kies dan voor zonwering in een levendige kleur om een statement te maken en je buitenruimte een moderne twist te geven. Aluminium profielen kunnen in elke gewenste kleur worden gecoat. Zoek je bijvoorbeeld een identieke match met je kozijnen? Noteer dan de RAL-kleurcode.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de blootstelling aan zonlicht en de klimatologische omstandigheden bij het kiezen van de coating. Donkere kleuren kunnen bijvoorbeeld meer warmte absorberen dan lichte kleuren, wat invloed kan hebben op de thermische eigenschappen van de zonwering.


Kleur van het zonweringdoek: meer dan alleen esthetiek

Naast de aluminium profielen speelt ook het doek een essentiële rol in je zonwering. Het doek bepaalt niet alleen de kleur en sfeer van je buitenruimte, maar het speelt ook een cruciale rol in het reguleren van de warmte en het filteren van het zonlicht.

  • Esthetische overwegingen: kies een doekkleur die harmonieert met de kleur van het aluminium en de algehele esthetiek van je huis. Of je nu gaat voor een subtiele kleur die naadloos opgaat in de omgeving of een gedurfde tint die een statement maakt, zorg ervoor dat de doekkleur past bij je persoonlijke stijl en voorkeuren.
  • Thermische eigenschappen: het doek van je buitenzonwering speelt ook een belangrijke rol in het reguleren van de warmte in je huis. Donkere kleuren absorberen meer warmte dan lichte kleuren, wat kan leiden tot een hogere temperatuur op je terras.

Bij screens met donkere doeken zorgt de donkere kleur er juist voor dat er zo min mogelijk warmte door je ramen je huis binnentreedt. De kleur van het zonwerende doek is dus niet enkel een esthetische overweging.


Gratis kleurstalen

Als zonweringsinstallateur hebben we een goed inzicht in de meest populaire kleuren voor zowel aluminium als doeken. Via de kleurstalenmodule van onze fabrikant Verano® kun je gratis vijf doekstalen naar keuze aanvragen en ontdekken welke kleuren het beste bij jouw wensen passen.

Bij het kiezen van buitenzonwering is het essentieel om zowel esthetische als functionele overwegingen in gedachten te houden. De kleur van het aluminium en het doek vormen samen een harmonieuze combinatie die niet alleen de uitstraling van je huis verbetert, maar ook bijdraagt aan de thermische eigenschappen van de zonwering. Neem de tijd om de perfecte kleurencombinatie te vinden die past bij je huis, je persoonlijke stijl en je behoeften op het gebied van energie-efficiëntie.

Met de juiste kleurenkeuzes kun je een buitenruimte creëren die zowel mooi als functioneel is, en waar je jarenlang van kunt genieten.

Heb je vragen?

Bij NIO Living werken alleen gepassioneerde specialisten op het gebied van zonwering. Ze staan klaar om je te voorzien van deskundig advies en ondersteuning.

Aarzel niet om een bezoek te brengen aan je dichtstbijzijnde showroom om alle mogelijkheden van je toekomstige lamellendak te ontdekken.

NIO