Verano® rolluiken met automatisatie

Het automatiseren van je rolluiken doen we met motoren van Brel en Somfy. Handig, want het manueel optrekken en neerlaten van rolluiken is dan niet meer nodig. Er zijn diverse mogelijkheden:

 • Met een schakelaar.
 • Draadloos met een afstandsbediening.
 • Aansturing ook mogelijk via smartphone, tablet en PC.
 • Verbinding mogelijk met domoticasysteem.
Somfy rolluiken

Eigenschappen en kenmerken

 • Types: opbouwrolluiken, inbouwrolluiken en voorzetrolluiken.
 • Maximale breedte: 3,7 meter.
 • Maximale uitval: 4 meter.
 • Bediening: Handmatig of elektrische rolluiken via een wandschakelaar, afstandsbediening of mobiele applicatie op jouw smartphone.
 • Modellen: Elegant rolluiken, Steady rolluiken, RV40 rolluiken en RV45 rolluiken.
 • Fabrikant: Verano®.
 • Maatwerk
 • Ook rolluiken met solar motoren mogelijk
 • 5 jaar garantie
Rolluiken 5

Voordelen van rolluiken

 • Rolluiken bieden perfecte verduistering voor een betere nachtrust of voor mensen die graag langer blijven liggen.
 • Geschikt voor mensen met een ander slaapritme door nachtwerk, zodat ze overdag van totale duisternis kunnen genieten.
 • Verminderen geluidshinder, ideaal voor mensen in drukke omgevingen.
 • Handbediend of elektrisch, rolluiken bieden betere isolatie en houden de kamer koel in de zomer.
 • Gemaakt van duurzaam aluminium, licht en sterk, bestand tegen verschillende weersomstandigheden voor een lange levensduur.
 • Perfect voor baby- en kinderkamers voor ongestoorde slaap.
 • Bedien rolluiken gemakkelijk met schakelaar, afstandsbediening of smartphone voor extra comfort.
 • Verkrijgbaar in alle RAL kleuren, passend bij de stijl van je woning.
 • Houden koude lucht buiten tijdens de winter en warmte tijdens de zomer, wat resulteert in energiebesparing.
07 Rolluiken sfeer resize

Ben je op zoek naar een alternatief voor rolluiken?

Ontdek dan onze screens op de speciale pagina. Deze vormen een kostenefficiënte keuze voor zonwering.

Maar dat is nog niet alles. Onze screens zijn niet alleen budgetvriendelijk, maar ook zorgvuldig ontworpen met aandacht voor esthetiek en stijl. Hierdoor voegen ze een prachtig element toe aan de buitenkant van uw woning. Verken nu de diverse mogelijkheden die we beschikbaar hebben!

Rolluiken plaatsen of vervangen?

Contacteer ons voor een GRATIS opmeting en een VRIJBLIJVENDE offerte voor een rolluik.

FAQ - Rolluiken

Een rolluik is een veelzijdige product dat diverse voordelen biedt. Naast het verbeteren van de isolatie van je huis zorgen rolluiken ook voor volledige verduistering in de ruimte. Deze vorm van gevelzonwering dempt bovendien het geluid van buiten, wat resulteert in een betere nachtrust en meer energie voor de volgende dag. Ten slotte fungeren rolluiken als extra beveiliging voor je woning.

Voor een Verano rolluik zijn de maximale afmetingen als volgt: een maximale breedte van 300 cm en een maximale uitval van 400 cm. Deze afmetingen gelden voor rolluiken die uit één deel bestaan.

Onze rolluiken kun je aansturen met een rolluikmotor, waardoor je ze gemakkelijk kunt bedienen via een schakelaar, afstandsbediening of zelfs met je smartphone. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een rolluik automatisch te laten openen en sluiten op vooraf ingestelde tijdstippen.

Rolluiken op zonne-energie bestaan uit een behuizing met een batterij en een zonnepaneel. Doordat de batterijen van de motoren worden opgeladen door zonne-energie, is er geen noodzaak meer voor aansluiting op een stroompunt. Hierdoor is hakken en breken in de muren overbodig. Rolluiken op zonne-energie kun je net als reguliere rolluiken bedienen met een afstandsbediening en zelfs met je smartphone.

 • Een rolluik verhoogt de luxe en uitstraling van je huis.
 • Rolluiken bieden uitstekende isolatie voor je woning.
 • Een rolluik zorgt voor een koelere ruimte in de zomer en houdt de warmte beter binnen in de winter.
 • Maakt langer uitslapen eenvoudig: met een druk op de knop gaan de rolluiken naar beneden en wordt het volledig donker.
 • Een rolluik beveiligt je huis tegen inbraak; rolluiken werken inbraak vertragend en bieden bescherming.
 • Demp geluiden van buitenaf, waardoor het omgevingsgeluid dankzij een rolluik wordt verminderd.
 • Actieve kostenbesparing op de energiefactuur dankzij effectieve zonwering.
 • Een rolluik voegt een mooie extra waarde toe aan je kantoor, huis of appartement.
 • Lange levensduur van dit type gevelzonwering.
 • Gebruikt motoren van Somfy & Brel voor optimale prestaties.

Kortom, rolluiken bieden tal van voordelen en vormen de meest klassieke vorm van zonwering die door de jaren heen weinig is veranderd.

Screens kiezen onze klanten vaak wanneer ze het uitzicht naar buiten willen behouden en slechts een zonwering nodig hebben om de zon enigszins tegen te houden. Aan de andere kant zijn rolluiken een betere keuze als je kamers volledig wilt verduisteren, zoals bijvoorbeeld in een slaapkamer. Rolluiken zijn ook effectiever om inbraken te ontmoedigen en bieden betere isolatie tegen zowel warmte als kou in vergelijking met zonnescreens.

Voor regen vormt dit geen enkel probleem. Onze rolluiken kunnen ook wel wat wind verdragen. Het wordt echter riskanter tijdens stormachtig weer. In dergelijke situaties raden we aan om de rolluiken omhoog te laten. Bij strenge vorst bestaat het risico dat de lamellen van dit type zonwering vast komen te zitten. Het is dus raadzaam te wachten met het omhooghalen van de rolluiken totdat het weer wat warmer is.

Absoluut, onze rolluiken dienen niet alleen als isolatie, zonwering en geluidswering. Ze bieden ook extra privacy en verhogen de veiligheid aanzienlijk. Voor dit type zonwering gebruiken we speciale lamellen die blokkeren wanneer er een poging wordt gedaan om ze op te tillen, wat de inbraakwerende eigenschappen verklaart.

Het is van belang om regelmatig het oppervlak te reinigen en de bewegende delen, zoals scharnieren en geleiders, te smeren. Af en toe dient u ook de bediening en beveiligingssystemen van deze zonwering te controleren. Meer informatie over het onderhoud vindt u in deze blog.

Bepaalde Verano elektrische rolluiken zijn voorzien van een obstakeldetectiesysteem, afhankelijk van het type motor. Dit systeem zorgt ervoor dat het elektrisch rolluik automatisch stopt en terugdraait wanneer het een obstakel detecteert tijdens het sluiten. Deze essentiële veiligheidsfunctie beschermt niet alleen het elektrisch rolluik tegen mogelijke schade, maar nog belangrijker, voorkomt ook letsel aan personen of voorwerpen die zich in de baan van het rolluik bevinden.

Het obstakeldetectiesysteem maakt gebruik van sensoren die voortdurend de beweging van het rolluik monitoren. Zodra een obstakel wordt gedetecteerd, stopt de beweging onmiddellijk en keren de elektrische rolluiken automatisch terug om schade te voorkomen.

Dit maakt elektrische rolluiken van Verano met obstakeldetectie uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen, huisdieren en voor degenen die extra aandacht besteden aan de veiligheid van hun woning.

Bij NIO Living bieden we niet alleen jarenlange ervaring in op maat gemaakte zonwering, maar we gaan ook proactief met je mee om de perfecte oplossing te vinden. Onze prioriteit is jouw tevredenheid, en daarom werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten zoals Verano®, wat garant staat voor kwaliteit in elk type buitenzonwering.

Wanneer je bij ons een rolluik aanschaft, geniet je van een product met een scherpe prijs en 5 jaar garantie en een uitstekende dienst-na-verkoop. We bieden een breed scala aan zonweringsopties, zowel binnen als buiten, en staan klaar om je gratis een persoonlijke vrijblijvende offerte te bezorgen, advies te geven in onze showroom en de opmeting te verzorgen met onze eigen specialisten.

Onze expertise omvat niet alleen rolluiken, maar ook screens, verandazonwering, terrasoverkappingen, zonneschermen en lamellendaken. Bovendien bieden we gratis brochures en stalen aan, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Met meerdere NIO showrooms verspreid over heel België, staan we altijd dicht bij jou om de perfecte oplossing voor jouw woning te bieden.