De keuze voor het juiste zonnescherm kan echter een uitdaging zijn gezien het scala aan opties. Maar maak je geen zorgen, wij staan klaar om je te begeleiden bij het vinden van het perfecte zonnescherm voor jouw huis of terras.

1. Afmeting van het zonnescherm

Het formaat is van vitaal belang bij je keuze. Of je nu een ruim terras hebt of een knus balkon, er zijn zonneschermen verkrijgbaar in diverse afmetingen, variërend van 6 tot 12 meter breed. Ook de uitval verschilt, met mogelijkheden tot wel 4 meter, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je buitenruimte.

2. Omkasting van het zonnescherm

De omkasting, of cassette, is een belangrijk aspect. Een semi- of volledige cassette beschermt het doek tegen vuil, stof en regen, wat niet alleen de levensduur verlengt maar ook bijdraagt aan de uitstraling van je zonnescherm. Met verschillende cassettevormen, zoals rond, afgerond of rechthoekig, kun je de stijl perfect afstemmen op jouw huis.

3. Bedieningsopties

De bediening van je zonnescherm bepaalt het gebruiksgemak. Kies uit handmatige bediening met een draaistang of elektrische opties met een wandschakelaar, afstandsbediening, of zelfs via smartphone of tablet. Slimme sensoren voor zon en wind bieden nog meer gemak en bescherming.

4. Verlichting

Een zonnescherm draagt niet alleen bij aan comfort, maar ook aan sfeer op je terras, vooral tijdens lange zomeravonden. Overweeg zonneschermen met geïntegreerde ledverlichting voor een gezellige ambiance.

5. Geïntegreerde zonneschermen

Voor een strakke uitstraling kun je kiezen voor geïntegreerde zonneschermen, perfect voor nieuwbouwwoningen. Dit moderne design verbergt de cassette in de gevel voor een naadloze look.

6. Kleuren en patronen

Personaliseer je zonnescherm met keuzes in kleur en patroon, zowel voor de profielen als het doek. Hierdoor kun je het zonnescherm perfect laten aansluiten bij de stijl van je huis.

7. Weersensoren

Met slimme weersensoren ben je altijd voorbereid op veranderende omstandigheden. Geniet onbezorgd van je buitenruimte, wetende dat je zonnescherm automatisch reageert op zon, wind of regen.

Laat je adviseren door onze specialisten om de perfecte keuze te maken voor jouw buitenruimte. Of je nu op zoek bent naar functionaliteit, stijl of beide, wij helpen je graag bij het vinden van het ideale zonnescherm. Ontdek de mogelijkheden en geniet van comfort en stijl op jouw terras!


Heb je vragen?

Bij NIO Living werken alleen gepassioneerde specialisten op het gebied van zonwering. Ze staan klaar om je te voorzien van deskundig advies en ondersteuning.

Aarzel niet om een bezoek te brengen aan je dichtstbijzijnde showroom om alle mogelijkheden van je toekomstige lamellendak te ontdekken.

Knikarmscherm zonneluifel zonnetent zonnescherm van binnenuit 2