Verticale zonwering voor ramen

Het plaatsen van zonwering verticaal voor ramen blijkt het meest effectief te zijn tegen de warmte. Dit type zonwering, zoals screens en rolluiken, blokkeert direct de zonnestralen die anders rechtstreeks op de ramen zouden vallen. Hierdoor wordt de warmte grotendeels buiten gehouden voordat deze de kans krijgt om de binnenruimte op te warmen.

Screens en rolluiken behoren tot de meest gebruikte vormen van verticale zonwering. Ze worden recht voor ramen geplaatst en bieden een doeltreffende barrière tegen de zonnewarmte. Screens, gemaakt van geweven materiaal, laten nog enigszins licht door terwijl ze de warmte blokkeren. Rolluiken daarentegen kunnen de ruimte volledig verduisteren, wat vooral handig is voor slaapkamers, maar ze beperken ook het zicht naar buiten. Zowel rolluiken als screens zijn effectieve vormen van zonwering om warmte buiten te houden.

15 01 Van der Linden screens

Zonneschermen voor terrassen

Terwijl verticale zonwering gericht is op het beschermen van binnenruimtes, zijn zonneschermen juist effectief om de warmte buiten te houden op terrassen en andere buitenruimtes. Deze schermen worden boven terrassen geplaatst en bieden schaduw en verkoeling, waardoor het buitenleven zelfs op de warmste dagen aangenaam blijft.

De rol van kleur

Wist je dat de kleur van zonwerend doek een belangrijke rol speelt in de mate waarin het warmte tegenhoudt? De som van de absorbtiewaarde en reflectiewaarde is hoger bij donkere doeken dan bij lichtere doeken, en daarom zijn donkere doeken effectiever in het tegenhouden van warmte.

Welke zonwering houdt de warmte het beste tegen?

Dus, welke zonwering biedt nu de beste bescherming tegen de warmte? De keuze voor de meest geschikte zonwering hangt af van diverse factoren, waaronder de specifieke behoeften van je ruimte en persoonlijke voorkeuren.

Als het gaat om het buitenhouden van warmte, zijn verticale zonweringen zoals screens en rolluiken ongetwijfeld de winnaars. Ze bieden directe bescherming tegen zonnestralen en dragen bij aan het reguleren van de binnentemperatuur.

Voor buitenruimtes zoals terrassen kunnen zonneschermen een uitstekende keuze zijn, omdat ze niet alleen schaduw bieden, maar ook een aangename omgeving creëren om te ontspannen en van het buitenleven te genieten.

Heb je vragen?

Bij NIO Living werken alleen gepassioneerde specialisten op het gebied van zonwering. Ze staan klaar om je te voorzien van deskundig advies en ondersteuning.

Aarzel niet om een bezoek te brengen aan je dichtstbijzijnde showroom om alle mogelijkheden van je toekomstige lamellendak te ontdekken.

15 V480 Cannes zonnescherm zonneluilfel zonnetent