Créateur de moments inoubliables en plein air

La maison n’est pas un simple lieu, c’est une sensation.
Créez des moments en plein air avec NIO Living, votre spécialiste de la vie en extérieur et bien plus encore. NIO Living est un partenaire privilégié de Verano.

Vivre à l'extérieur
07 Sfeerfoto V870 Arezzo 3

Partenaire privilégié de Verano

Nous ne travaillons qu’avec une seule marque, Verano.
Après plusieurs années d’expérience dans le domaine des stores, nous sommes convaincus qu’ils ont tout ce qu'il faut en interne pour réaliser votre projet.
En outre, le rapport qualité/prix de leurs produits est tout simplement sans précédent. Mais si nous sommes convaincus, maintenant c’est à vous de l’être!

Lees meer
HIRES 00256 1

Approche personnelle et production adaptée à vos besoins

Mesurage à domicile
Offre sans engagement
Mise en place et installation
Service après-vente pour les pannes et les réparations

Actieterrein NIO Living

Vanuit onder meer Deinze, Diksmuide, Haspengouw, Ieper, Kuurne, Oudenaarde & Zele plaatsen wij zonwering, terrasoverkappingen, sectionaalpoorten, screens, zonneschermen en rolluiken in heel Vlaanderen, bij particulieren, bedrijven en horeca.

NIO Living Inside

Verder kan je ook genieten van de kennis, veiligheid, service en garantie van ons NIO Living netwerk bij verschillende dealers in België. Haneveer,Rodrigus, Sunproof, All4Sun en Dekeyser staan garant voor kwalitatieve plaatsingen en een schitterende dienst na verkoop.

Notre champ d’action

Depuis Zele, Courtrai, Deinze, Oudenaarde, Hesbaye et Herentals, Dixmude et Ypres, nous installons des protections solaires, des protections solaires pergolas, des portes sectionnelles et des volets dans toute la Flandre, pour les particuliers, les entreprises et l’horeca.

Map

FAQ - zonwering

Zonwering biedt een scala aan aanzienlijke voordelen. Het gebruik ervan draagt bij aan duurzame, energiezuinige en comfortabele gebouwen, evenals aan aangename woonomgevingen waarin werken met de juiste schaduw mogelijk is. Bovendien voorziet zonwering in extra leefruimte en draagt het bij aan een aangenaam binnenklimaat.

Zonwerende producten creëren beschutte plekken in tuinen en op terrassen, waardoor mensen beschermd worden tegen schadelijke uv-stralen. Ten slotte fungeren zonwerende oplossingen als sfeervolle elementen, verlagen ze actief energiekosten en dragen ze bij aan heerlijke lange avonden in de zomer, maar ook tijdens aangename warme dagen in het voor- en najaar.

Zonwering omvat een breed scala aan diverse oplossingen. De collectie van Verano is onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: gevel, tuin & terras, en raamdecoratie, met elk hun eigen specifieke productcategorieën.

Buitenzonwering voor aan de gevel omvat rolluiken, screens, uitvalschermen, markiezen, en sectionaalpoorten. Voor de tuin & terras zijn er zonneschermen, knikarmschermen, pergola's, terrasoverkappingen, lamellendaken, schuifwanden, verandazonwering, windschermen, en horecazonwering beschikbaar. Binnenzonwering voor de ramen bestaat uit aluminium & houten jaloezieën, rolgordijnen, plissés, en verticale lamellen.

Zonwering werd oorspronkelijk gebruikt om zonlicht te weren en schaduw te creëren. Tegenwoordig is het assortiment zo uitgebreid dat zonwering aan diverse behoeften kan voldoen, zoals extra privacy, energiebesparing, bescherming tegen schadelijke uv-stralen, perfecte beschutting in tuinen of op terrassen, en meer. Andere voordelen zijn het laten van meer wind of zon op jouw voorwaarden, het creëren van een betere sfeer voor gezelligheid met familie en vrienden, en het verbeteren van de nachtrust met degelijke rolluiken.

Daarnaast kunnen verschillende soorten zonwering ook worden ingedeeld op basis van het gebruikte materiaal, zoals glas of polycarbonaat voor daken, aluminium voor lamellen en knikarmen, en diverse materialen zoals hout, gehard glas of polycarbonaat voor schuifwanden of vaste wanden.

Een interessante ontwikkeling is de beschikbaarheid van rolluiken en screens met zonnepanelen, waardoor zelfvoorzienende elektrische zonwering met afstandsbediening mogelijk wordt.

Bij Nio Living leggen we aanzienlijke nadruk op duurzaamheid en veiligheid. Daarom laten we onze zonwering vervaardigen bij Verano met aluminium. Dit materiaal is niet alleen uiterst duurzaam, maar vereist ook nauwelijks onderhoud. Benieuwd hoe je de maximale levensduur kunt garanderen? Neem dan zeker een kijkje bij onze tips voor schoonmaak en onderhoud. Houd er wel rekening mee dat het onderhoud licht kan variëren, afhankelijk van het type zonwering!

De prijzen voor zonwerende producten variëren sterk. Het vergelijken van de kosten voor de aanschaf van screens is bijvoorbeeld niet gelijk aan die van een lamellendak. De prijs varieert aanzienlijk per type zonwering en specifiek product. Zonwering vormt een investering voor je tuin, terras of woning, en kan in bepaalde gevallen leiden tot besparingen op je energierekening, doordat je minder afhankelijk bent van verwarming of koeling via airconditioning. Dit resulteert in een maandelijkse verlaging van je energiekosten.

Wil je weten wat de prijs is van een specifieke zonwering in ons assortiment? Raadpleeg onze cataloguspagina's of neem contact op met de NIO-partner bij jou in de buurt.

Een relevantere vraag is: wat maakt zonwering de juiste keuze of zelfs de beste keuze? Dit is een van de meest gestelde vragen die vaak terugkomt. Of het nu gaat om zonwering voor ramen, tegen de muur, voor je tuin, of terras, er zijn verschillende overwegingen.

Wij beschouwen zonwering als goed wanneer het product of type zonwering op een zo effectief en efficiënt mogelijke manier aan jouw specifieke wensen voldoet. Omdat deze wensen sterk kunnen variëren, staan we klaar om je te begeleiden naar de perfecte oplossing die aansluit bij jouw behoeften. Met de meest uitgebreide collectie binnen- en buitenzonwering kan Verano je in vrijwel elke situatie bijstaan om jouw wensen te vervullen.

Binnenzonwering, zoals jaloezieën en gordijnen, is ontworpen om binnenruimtes te beschermen tegen direct zonlicht. Aan de andere kant biedt buitenzonwering, zoals rolluiken en screens, bescherming aan de buitenzijde van het gebouw. Zonwering kan worden toegepast aan de gevel of in de tuin of op het terras. We introduceren ook volledig vrijstaande zonwering, zoals ons nieuwste product, het Belluno lamellendak. Dit systeem kan volledig geopend worden in jouw tuin of op jouw terras.

Ja, zeker weten. Het weren van de zon kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing door de noodzaak van airconditioning in warme maanden te verminderen. Bovendien kunnen bijvoorbeeld rolluiken in de winter helpen om een groot deel van de warmte in je huis vast te houden. Hierdoor kun je meer comfort ervaren met minder energieverbruik en hoef je in de winter minder te verwarmen en in de zomer minder te koelen.

Het onderhoud van zonwering omvat periodieke reiniging en inspectie om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft functioneren. Het is belangrijk op te merken dat niet elk schoonmaakproduct geschikt is. Meer gedetailleerde informatie over het reinigen van verschillende soorten zonwering is beschikbaar in de volgende blogartikelen:

 1. Schoonmaken van zonwering
 2. Reinigen van raamdecoratie
 3. Screens een vernieuwde uitstraling geven
 4. Rolluiken opfrissen
 5. Onderhoud van knikarmen en zonneschermen

Voor de meeste soorten zonwering volstaan een zachte borstel en een mild schoonmaakmiddel.

Vrijwel elke vorm van zonwering functioneert door zonnestralen te hinderen en warmte van de zon buiten te houden. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van materialen die zonlicht absorberen of reflecteren.

Verduisterende zonwering is specifiek ontworpen om de ruimte volledig te verduisteren, terwijl zonwerende zonwering gericht is op het reguleren van de hoeveelheid invallend zonlicht en zonnewarmte. Deze twee typen zonwering functioneren dus op verschillende wijzen. Een concreet voorbeeld van verduisterende zonwering zijn de klassieke voorzetrolluiken, opbouwrolluiken of inbouwrolluiken, met name zonwering die voor de ramen wordt geplaatst. Daarentegen is een voorbeeld van zonwerende zonwering een lamellen overkapping.

Zeker weten, dat is absoluut mogelijk. NIO living biedt uitsluitend op maat gemaakte producten, zodat deze naadloos aansluiten op de afmetingen en de stijl van jouw ramen, gevel, tuin of terras, en perfect voldoen aan jouw ideale zonwering. Aangezien de stand van de zon gedurende de dag en het jaar kan variëren, is het essentieel dat jouw zonwering zich hierop kan aanpassen. Op die manier kun je gedurende elk seizoen of zelfs het hele jaar door genieten van de optimale bescherming en comfort.

Voor de winter is het essentieel om de zonwering grondig schoon te maken, eventuele beschadigingen te herstellen en, indien mogelijk, op te bergen om de levensduur te verlengen. Bij extreme weersomstandigheden, zoals harde wind, hevige regen of intense kou, is het raadzaam om rolluiken of screens naar beneden te laten om mogelijke schade aan het screendoek, de lamellen of de motor te voorkomen.

Lichtere kleuren hebben de neiging om minder warmte te absorberen en worden daarom vaak als energiezuiniger beschouwd in vergelijking met donkere kleuren.

Onder lichtere kleuren vallen vooral tinten zoals lichtblauw, lichtgrijs, wit en beige. Donkere kleuren omvatten voornamelijk zwart, donkergrijs, donkerblauw en andere diepere kleuren. Het is echter belangrijk op te merken dat zowel lichtere als donkere kleuren verschillende nuances kunnen hebben, waarbij het onderscheid niet altijd even duidelijk is.

Het integreren van zonwering in je interieurontwerp kan worden bereikt door materialen en ontwerpen te kiezen die harmoniëren met de stijl en kleurenschema's van de rest van de ruimte.

Enkele van de recentste trends op het gebied van zonwering omvatten geautomatiseerde systemen, slimme integraties, het gebruik van duurzame materialen en hedendaagse ontwerpen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. In de afgelopen jaren is er een grotere acceptatie van handzenders, applicaties en ingebouwde batterijen die op zonne-energie werken, vooral bij producten zoals onze solar rolluiken en solar screens. Hierdoor evolueren we naar geautomatiseerde zonwering die zelfvoorzienend is.

Een opvallende innovatie is te vinden in onze Tumba verandazonwering en ons Belluno lamellendak, beide bekroond met de Red Dot Award voor hun eigentijdse ontwerp en smaakvolle moderne zonwering.

Voor grotere ramen adviseren wij doorgaans ruime en robuuste zonwerende oplossingen, zoals screens, markiezen of zonneluifels.

Hoewel het merendeel van onze huidige zonwering elektrisch is, bieden we nog steeds handbediende zonneschermen en rolluiken aan als prijsvriendelijkere alternatieven, passend bij diverse budgetten. Niettemin brengt elektrische zonwering aanzienlijk gemak met zich mee. Tegenwoordig kun je rolluiken of screens vanaf elke locatie bedienen.

Automatische zonwering, zoals elektrische rolluiken of zonneschermen, kan worden bediend via verschillende methoden, waaronder:

 • een afstandsbediening,
 • handzender,
 • een (wand)schakelaar, of
 • bediening via een applicatie op je telefoon die via internet werkt.

 Zeker, dat is absoluut mogelijk. De uitbreidingsmogelijkheden variëren wel afhankelijk van het type zonwering. Bijvoorbeeld, een lamellendak kan op een later moment worden uitgebreid met de volgende opties:

 • screens
 • een of meerdere heaters
 • led-strips voor extra verlichting
 • windschermen
 • schuttingen
 • glaswanden
 • schuifwanden

 • Profiteer van onze jarenlange ervaring in op maat gemaakte zonwering. Of je nu een klein of groot terras hebt, wij kunnen elk product aanpassen aan jouw behoeften.
 • Voor onze zonwering werken we alleen met het beste aluminium en deze wordt alleen gemotoriseerd met de hoogste kwaliteit, zoals merken als Brel of Somfy.
 • Wij denken proactief met je mee als zonweringspecialist om aan al jouw wensen te voldoen.
 • Onze producten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, omdat wij volledig op maat werken.
 • Klanttevredenheid staat voorop bij NIO Living.
 • Wij hebben een sterke samenwerking met fabrikanten zoals Verano® voor elk type buitenzonwering.
 • Bij aankoop van zonwering geniet je van een garantieperiode van 5 jaar.
 • Na de plaatsing van jouw product bieden wij uitstekende dienst-na-verkoop.
 • Je hebt een ruime keuze aan zonwering, zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Wij bieden gratis offertes, persoonlijk advies in onze showroom en opmetingen door onze eigen specialisten.
 • Specialisatie in rolluiken, screens, verandazonwering, pergola's, terrasoverkappingen, zonneschermen en lamellendaken.
 • Wij verstrekken gratis brochures en stalen, die zowel op aanvraag als in onze showroom beschikbaar zijn.
 • Onze NIO showrooms bevinden zich verspreid over heel België, zodat je onze zonwering zelf kunt bekijken en ervaren.