Inmeten Montage Raamdecoratie 1

Wanneer je kiest voor zonwering, dan kies je voor comfort en levenskwaliteit. Maar kies je nou voor zonwering voor binnen of voor buiten en wat zijn precies de verschillen? Wij leggen het hieronder graag uit.

Binnenzonwering
Binnenzonwering zorgt ervoor dat je meer kunt genieten van privacy binnen in huis. De binnenzonwering houdt de warmte tegen voor 35 à 65 procent. De beste vorm van zonwering voor binnen zijn; witte houten shutters of verduisterende plisségordijnen met zonwerende laag. Binnenzonwering kan je goed combineren met vitrage of overgordijnen.

Gordijnen
Gordijnen zorgen er eigenlijk direct voor sfeer, maar ze hebben daarnaast ook nog andere functies. Zo helpen gordijnen je privacy te waarborgen. Gordijnen die je overdag dicht houdt helpen ook de zon tegen te houden. In de winter houden ze ook deels de kou tegen. Gordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, zoals transparant of verduisterend, maar ook de stijl varieert van bijvoorbeeld strak of elegant.

Andere mogelijkheden van binnenzonwering kunnen zijn: jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen en lamelgordijnen. Kijk maar eens in “Onze producten” naar alle mogelijkheden. Wij hebben een brede pallet aan kleuren en stijlen, je vindt zeker het perfecte model voor je!

Buitenzonwering
Zonnewering gemonteerd aan de buitenkant, zorgt voor een beter klimaat binnen. Het zorgt ervoor dat het binnen heerlijk koel blijft. Daarnaast zorgt het ervoor dat inbrekers minder snel inbreken. De buitenzonwering houdt de warmte tegen tot zeker 85 à 90 procent.

Rolluiken
Rolluiken hebben de meeste voordelen van alle zonweringen. Een rolluik vormt een goede optie om de warmte tegen te houden tijdens een hittegolf. Rolluiken zijn volledig afsluitbaar. Ze houden niet alleen de zon tegen, maar ook geluid en warmte. Met rolluiken blokkeer je wel het zicht naar buiten, maar dit ontmoedigt wel inbrekers.

Markiezen
Markiezen zijn prachtige luifels en geven je woning of gebouw een nostalgische uitstraling. Onze markiezen zijn bestand tegen zijdelingse wind en tegen zonnestralen. Een markies verkopen we veelal aan restaurants en bedrijven, maar komen ook vaak voor bij bijvoorbeeld een herenhuis of boerderij.

Naast markiezen hebben wij ook nog uitvalschermen, zonneschermen, pergola's, lamellendaken voor een overkapping en nog veel meer.

Screens
Een screen is een doek gemaakt uit glasvezel, welke je voor het raam dient te plaatsen. Het grote voordeel van een screen, is dat het weinig ruimte in beslag neemt en natuurlijk ook de zon tegenhoudt. Het zicht naar buiten blijft behouden, waardoor je nog heerlijk van het uitzicht kan genieten. Een screen is daarnaast ook windvast. Er is ook een optie om je screen elektrisch te bedienen aan de hand van een solar motor en een afstandsbediening of zelfs jouw smartphone. Zo handig!


Binnen- of buiten zonwering? Ons advies voor jou!
Voor een optimaal resultaat combineer je best binnen- en buitenzonwering nog veel meer mogelijkheden, dan wat wij hierboven besproken hebben. Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden die NIO Living voor jou in petto heeft? Maak dan snel een afspraak en kom langs in onze showroom.