Ben jij al klaar voor de winter? Wij hebben de tips voor het reinigen van je zonnescherm

De herfst is begonnen en de bladeren dwarrelen van de bomen. De bomen kleuren rood en geel en het weer wordt kouder. Daarnaast valt er ook meer regen, afgewisseld met regelmatig stormen en af en toe laat het zonnetje zich gelukkig toch nog zien. Het wordt tijd om je regelaarzen en regenjas uit de kast te halen. Heb jij ook een zonnescherm of een uitvalscherm? Tijd om deze klaar in te winteren, zodat je klaar bent voor de volgende zomer. Het is belangrijk om deze grondig te reinigen, zodat je nog jaren kunt genieten van je zonnescherm of uitvalscherm.

Herfst Fruit Margriet

 

Inwinteren van je zonnescherm. Waarom is dit belangrijk?
In principe is het inwinteren van je zonnescherm of uitvalscherm niet perse nodig, omdat een zonnescherm en uitvalscherm in principe zo zijn behandeld en opgeborgen zodat ze bestand zijn tegen: wind, vorst, kou, regen, hagel, ijs en sneeuw. Een zonnescherm en uitvalscherm kan je volledig inschuiven. Wanneer het zonnescherm toch een grondige reiniging nodig heeft is inwinteren wel aan te raden.

Hardnekkig vlekken op mijn zonnescherm of uitvalscherm.
Wanneer er schimmelplekken of vogelpoep of andere vlekken op je zonnescherm zitten, is het zeker aan te raden je zonwering een grondige schoonmaakbeurt te geven. Wanneer je schimmelplekken en of vogelpoep eenmaal in het doek is getrokken is het doek moeilijk schoon te krijgen. Het is daarom van groot belang om gelijk in actie te komen en dit schoon te maken. Om schimmel en vochtplekken te voorkomen, is het belangrijk het doek goed te laten drogen, voordat je dit type zonnewering terug inklapt.

Hoe pak ik grondige reiniging van mijn zonnescherm aan?
Wanneer je van plan bent je zonnescherm te reinigen, kies dan een dag uit waarop er geen regen of vorst is voorspelt. Zo kan het zonnescherm na de schoonmaakbeurt goed drogen. Gebruik voor de reiniging van je zonnescherm en of uitvalscherm geen agressieve middelen die het doek kunnen aantasten. Wanneer je zonnescherm meerdere hardnekkige vlekken heeft kan je deze schoonmaken met een zachte borstel en lauw water. In het water kan je een klein lepeltje fijn wasmiddel toevoegen. Verwijder met de borstel en het sopje de vlekken en spoel deze af met water. Een tuinslang kan ook erg handig zijn voor het naspoelen. Laat nu het doek goed drogen, voordat je het inklapt.

De scharnieren van het zonnescherm of uitvalscherm kan je licht in sprayen met siliconenspray of onderhoudsspray. Zo zorg je ervoor dat de scharnieren soepel blijven en dat het zonnescherm goed blijft functioneren.

Garantie en zonnescherm doek vervangen
Wist je dat je 5 jaar garantie op de zonneschermdoeken hebt van Verano? Mocht je toe zijn aan een nieuw zonnescherm doek, dan kunnen we deze ook vervangen. Wanneer je het doek van je zonnescherm gaat vervangen, adviseren we je hulp in te schakelen van een specialist bij jou in de regio. Jij wil toch ook zo lang mogelijk genieten van jouw zonnescherm?

Heb jij ook een vraag over het onderhoud van jou zonnescherm of wil jij meer informatie over een zonnescherm en of uitvalscherm, vraag dan nu onze brochure aan.